dinsdag 23 november 2010

Wie en wat moet je in de gaten houden?


De afgelopen  paar maanden heb ik me behoorlijk in Social Media verdiept, heel veel gelezen, het web afgestruind, bloggers, forums, twitter, etc. en lezingen bijgewoond.  Om de zoektocht voor jou iets gemakkelijker te maken hier de bronnen die je volgens mij sowieso in de gaten moet houden.


Personen -> (zelfverklaarde) goeroes…

David Meerman Scott, best wel echt een goeroe. Vanaf de opkomst van Social Media geeft hij scherpe analyses en zijn duidelijke en toen zeker vooruitstrevende visie op Social Media. Schrijver van vele boeken, spreker en reist de hele wereld over voor het geven van cursussen. Via twitter Social Media ontwikkelingen en op zijn site goede content in de vorm van free e-books of presentaties te downloaden. Wel goed Amerikaans, maar daar moet je mooi overheen lezen en dan maar van genieten..
 T @dmscott

Pete Cashmore, erg veel Social Media nieuws via twitter en analyses via zijn site mashable.com. Soms wellicht wat te veel info, goed om door te scannen en bruikbare weetjes en ontwikkelingen eruit te pikken.
T @mashable
 
Michael Stelzner, zijn site SMExaminer is erg interresant, dus ook goed om hem te volgen op twitter en verder online.
T  @SMexaminer

 Menno Lanting, Nederland telt een aantal ‘goeroes’ op het gebied van Social Media. Menno Lanting was er vroeg bij en is wellicht mede daardoor zeker iemand die in dit rijtje thuishoort. Hij geeft wel veel advies en zeer veel lezingen.
T @mennolanting

Willem-Albert Bol, Geliefd door Social Media collega’s, geeft op hoog niveau advies en lezingen. Ik heb zelf nog niet heel veel van hem meegekregen, hoewel hij volgens mij wel staat voor veelzijdigheid en dus ook afwisseling in tweets en een zekere interesse garantie.
T @wabol
W ?

Marjolijn Kamphuis, Absoluut een Goeroe-a. Oprichter van Social Media bureau okgo.nl/ dutchcowgirls.nl, zit er bovenop. Grote projecten, scherpe analysis, de top van Nederland!
T @marjolijn

Erwin Blom,  Eén van de vele Social Media bloggers, analisten, maar zeker het volgen waard. Ook goede verhalen over zijn lezingen gehoord, nog niet mee mogen maken…
T @erwblo

Matthijs van de Broek, Veel Social Media weetjes, blogger bij marketingfacts en journalist. goed om bij te houden en door te scannen
T mgvandenbroek


Sites
Socialmediaexaminer.com, toch eentje uit de states. Je kunt redetwisten over de graphics, maar waan je dan toch maar even Indiana Jones in de Social Media Jungle. Veel Facts & Figures en Social Media ontwikkelingen.
W http://www.socialmediaexaminer.com/

Bijgespijkerd, waarschijnlijk één van de beste Social Media bronnen in Nederland. Social Media weblog bijgespijkerd staat vol zeer nuttige info. Vele categoriën, interviews, achtergrond, up to date. Ware content!
W http://www.bijgespijkerd.nl/

Coopr.nl, erg veel PR info en sterke blogs met veel voorbeelden uit de praktijk van PR bureau Coopr. Zoek wel de harde Social Media content tussen de PR info.
W http://www.coopr.nl/

Erwinblom.nl, Erwin is hierboven al genoemd, hij heeft echt sterke blogs.
W http://www.erwinblom.nl/

Marketingfacts, Bekend, maar gewoon echt bruikbare onderzoeken en info om je Social Media argumenten sterk te onderbouwen
W http://www.marketingfacts.nl/

Dutchcowboys, niet te missen. Het bekendste SM blog. Onwijs veel info, pik het beste eruit.
W http://www.dutchcowboys.nl/

Let’s go Social, een fijn, jong, Social Media blog. Duidelijke korte blogs, gericht, direct, sterk.
W letsgosocial.nl


Je hebt ook vast je eigen favorieten. Dus react!
Laat het me weten wat er nog echt bij deze lijst moet staan en er volgt zeker een update!


1 opmerking: